Kako pomoći županijskom obrtništvu u vrijeme epidemije

  Novosti         18.03.2020.

Kao poslovna organizacija koja zastupa zajedničke interese svih obrtnika na području Virovitičko-podravske županije, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije pohvaljuje sve aktivnosti koje je poduzeo županijski Stožer civilne zaštite u smislu pravodobnog informiranja i sprječavanja širenja epidemije uzrokovane virusom COVID-19 te poziva svoje članstvo da se pridržava svih propisanih mjera zaštite.

Također, pozdravljaju se sve mjere koje se predlažu za prevladavanje gospodarskih teškoća koje nastaju uslijed smanjenog protoka roba i usluga, zbog čega su obrtnici u posebno teškom položaju jer u pravilu nemaju zalihe i pričuvna sredstva za održavanje likvidnosti.

U cilju što bržeg i lakšeg prevladavanja navedenih teškoća Komora je predložila Stožeru da se na razini Županije razmisli o osnivanju interventnog fonda za pomoć obrtnicima i mikro poduzetnicima glede obrtnih sredstava, kako bi se spriječilo zatvaranje njihovih tvrtki i otpuštanje zaposlenih. U tom smislu Komora također predlaže da se, što je više moguće, stanovništvo, trgovci i tvrtke u vlasništvu JLS potiču na korištenje onih proizvoda koji se pojačano traže kao npr. maske, rukavice, toaletni papir, sredstva za higijenu i dezinfekciju te prehrambeni proizvodi od lokalnih proizvođača.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.