Ceh ugostiteljskog obrta odlučio „Gastro izložbu" na sajmu VIROEXPO organizirati kao humanitarnu akciju

  Novosti         14.01.2013.
Ceh ugostiteljskog obrta odlučio „Gastro izložbu" na sajmu VIROEXPO organizirati kao humanitarnu akciju

Na sjednici održanoj 8. siječnja 2013. u restoranu „Zlatni klas Otrovanec" članovi Ceha ugostiteljskog obrta odlučili su da će tradicionalna „Gastro izložba" na sajmu VIROEXPO imati humanitarni karakter, tj. da će se jela dijeliti uz dobrovoljni prilog namijenjen oboljeloj djevojčici Sari Strusa.

Na poziv predsjednika Ceha Vlade Gebika, u restoranu „Zlatni klas Otrovanec" održana je sjednica Ceha ugostiteljskog obrta, u nazočnosti predsjednika i tajnika Komore te nastavnika ugostiteljstva strukovnih škola. Uvodno su nazočni saslušali informaciju o održanom 25. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika na kojem je središnja tema bila fiskalizacija. O sudjelovanju ugostitelja Virovitičko-podravske županije na Kongresu u Tuheljskim toplicama govorio je Hrvoje Šimunović. O fiskalizaciji i iskustvima virovitičko-podravskih ugostitelja bilo je riječi i u posebnoj točki ove sjednice. Fiskalizacija je dobar trenutak da se obnovi kompletna informatička oprema pa će je zainteresirani temeljem ugovora Obrtničke komore i Raiffeisen banke moći nabaviti pod povoljnijim uvjetima, o čemu je nazočne informirao predsjednik Komore Vladimir Ivoš. Članovi Ceha razgovarali su o organizaciji „Gastro izložbe" koju Ceh ugostitelja tradicionalno priprema na sajmu Viroexpo. Odlučili su da će biti priređena u sajamskom restoranu u subotu, 19. siječnja u 17:30 sati, a kulinarsko umijeće predstavit će ugostiteljske škole te ugostiteljski obrti i tvrtke s područja Virovitičko-podravske županije.  Ove godine za Gastro izložbu će se izdavati konzumni blokovi za koje će gosti uplaćivati dobrovoljni prilog, a sav prihod će ići u humanitarne svrhe za pomoć oboljeloj virovitičkoj djevojčici Sari Strusa. Članovi Ceha su razmatrali i mogućnost sudjelovanja na turističkoj manifestaciji „Zeleno-plavo" koja se već šestu godinu održava na središnjem gradskom trgu u Požegi. Ove godine održat će se 26. siječnja, a riječ je zapravo o svojevrsnoj proslavi „Vincekova" kojom požeška Obrtnička komora zagovara jaču gospodarsku suradnju kontinentalnih proizvođača hrane i jadranskog turizma.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.