Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije

Porezna uprava se očitovala u vezi problema s fiskalizacijom

Novosti   ●   20.06.2016.

„Prema Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Narodne novine, broj 133/12) obveznik fiskalizacije koji nije u mogućnosti provesti postupak fiskalizacije izdavanja računa iste će izdavati (ako je moguće) bez podatka o JIR-u te ih naknadno fiskalizirati, odnosno u slučaju kada uopće nije u mogućnosti izdati račune putem elektroničkog naplatnog uređaja, iste će izdavati na način da ih izdaje iz prethodno ovjerene uvezane knjige računa. U oba je slučaja obveznik fiskalizacije dužan u roku od 48 sati (računajući od dana u kojem je došlo do prekida veze ili do prestanka rada naplatnog uređaja) dostaviti sve izdane račune putem uspostavljene elektroničke veze u Poreznu upravu kako bi Porezna uprava takvim računima dodijelila Jedinstveni identifikator računa – JIR.

Napominjemo kako je obveznik fiskalizacije, koji uslijed prestanka rada elektroničkog naplatnog uređaja izdaje račune iz ovjerene knjige računa, dužan na ispostavljenim kopijama računa, uvezenim u posebnu knjigu označenu rednim brojevima, odmah po zaprimanju dopisati naknadno određene JIR-ove koje je dostavila Porezna uprava kao potvrdu o zaprimljenosti naknadno dostavljenih računa.

Obveznik fiskalizacije je obvezan za sve promjene sastaviti interni zapisnik u kojem će biti evidentirane nastale poslovne promjene te isti zapisnik priložiti uz interni akt u kojem će također biti evidentirane sve nastale promjene. Isto (interni akt i zapisnik) nije potrebno dostavljati Poreznoj upravi već je potrebno pokazati prilikom provođenja poreznog nadzora čime će se dokumentirati nastale promjene.“

Podijelite

   

Novosti

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14'

[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Incorrect syntax near '12'.

/amp/_extras.asp, line 67