„Zlatni klas“ u Otrovancu ponovno bio domaćin „U posjetu starim vremenima“

  Novosti         03.10.2013.
„Zlatni klas“ u Otrovancu ponovno bio domaćin „U posjetu starim vremenima“

Već nekoliko godina na imanju „Zlatni klas“ obitelji Tkalčec u Otrovancu održava se turističko-edukativna manifestacija pod nazivom „U posjetu starim vremenima“. Iako je u nedjelju, 29. rujna 2013., zbog obilne kiše cijeli događaj morao biti sveden na puno manji prostor, to ništa nije umanjilo kvalitetu navedene manifestacije niti radost okupljenih gostiju i domaćina. Pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača, u organizaciji Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Turističke zajednice Općine Pitomača i obitelji Branka i Bernarda Tkalčeca, svoje proizvode predstavili su izrađivači drvenih igračaka, pletači košara, lončari, medari, medičari, slastičari i dr. Uz njih su Udruga „Čuvarice kulturne baštine“ iz Kladara i KUD Otrovanec prigodnim programom predstavili običaje komušanja, krunjenja kukuruza, vezenja, tkanja, pjesme i plesa onako kako je to bilo prije stotinjak godina. Također, održano je i 2. natjecanje u pripremanju tradicionalnog podravskog  jela „Pileći perket“. U konkurenciji učenika sudjelovalo je 9 ekipa iz Virovitičko-podravske i susjednih županija, a prema ocjeni stručne komisije najbolji su bili učenici Strukovne škole iz Vinkovaca, ispred ekipa Obrtničke škole iz Koprivnice i Strukovne škole „Bartol Kašić“ iz Grubišnog Polja. U konkurenciji ugostitelja prvo mjesto pripalo je restoranu „Stara pivnica“ iz Pitomače, drugo mjesto osvojio je ugostiteljski obrt „Korzo“ iz Pitomače, a treća je bila ekipa caffe bara „Boom“ iz Virovitice. Nagrađenima su čestitali i uručili prigodne poklone Josip Ivoš, ravnatelj S.Š. Stjepana Sulimanca i Vladimir Ivoš, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.